Op de voltijds HB-afdeling krijgt iedere leerling, met zijn/haar talenten, ruimte om zichzelf te mogen zijn om zichzelf maximaal te ontwikkelen.Hierin staat eigenaarschap en zelfontplooiing van de leerling centraal.
De leerlingen krijgen onderwijs dat afgestemd is op hun leerbehoeften en het (wettelijk verplichte) leerstofaanbod, dit doen we aan de hand van het gezamenlijk vaststellen van de leerdoelen van en voor de leerling, waarbij we de autonomie van de leerling waarborgen en stimuleren. De leerdoelen zijn voor de verschillende vakgebieden de basisbehoeften, daarnaast bieden wij verdieping en verbreding aan.
Tevens staat naast dit alles de eigen leerdynamiek van de leerling centraal. Ons team van begaafdheidsspecialisten sluit zo goed als mogelijk aan bij deze individuele leerdynamiek, zodat de leerlingen in staat zijn relevante informatie te selecteren, keuzes te beargumenteren en problemen op te lossen. Dit leidt tot beter functioneren (gedrag, ontwikkeling en leren) op school en in hun dagelijks leven. Vanuit de metacognitieve ontwikkeling vinden wij het belangrijk dat leerlingen leren beseffen hoe ze kennis opdoen en gebruiken daar waar nodig.
Dit alles vindt plaats in een omgeving met gelijk denkenden (peergroup), waardoor er meer uitdagingen gegeven kunnen worden en leerlingen zich in de zone van naaste ontwikkeling maximaal kunnen ontplooien.
Wat doen wij met het reguliere werk?
Wat wijkt af met regulier:
Welke vakken geven wij extra?
Wat doen wij aan extra werk? Het werk omvat verbreding en verdieping:
Welke schoolbrede projecten doen we?
Welke vakken geven wij extra d.m.v. vakdocenten?
Daarnaast maken wij zo nodig gebruik van ondersteuning, zoals bijv. een ergotherapeut, dyslexiebegeleiding, sociale ondersteuning. Soms in overleg met Unita (Samenwerkingsverband), soms alleen met ouders.